De diëtist(e) is de deskundige bij uitstek op het gebied van voeding en diëtetiek.
De diëtist(e)-voedingsdeskundige heeft een opleiding van drie jaar hoger onderwijs genoten (gegradueerde in de voedings- en dieetkunde, nu bachelor in de voedings- en dieetkunde). De diëtist(e) is dus opgeleid om voedingsconsultaties op professionele wijze te voeren.
Het beroep van diëtist(e) is sinds 1997 wettelijk erkend (KB 78 betreffende de uitoefening van de geneeskunst, de verpleegkunde en de paramedische beroepen). Ook de kwalificatievereisten voor de uitoefening van het beroep, met een lijst van technische prestaties en handelingen waarmee de diëtist(e) door een arts kan worden belast werden daarin vastgelegd.
De diëtist(e)-voedingsdeskundige heeft een opleiding van drie jaar hoger onderwijs genoten (gegradueerde in de voedings- en dieetkunde, nu bachelor in de voedings- en dieetkunde). De diëtist(e) is dus opgeleid om voedingsconsultaties op professionele wijze te voeren.
Het beroep van diëtist(e) is sinds 1997 wettelijk erkend (KB 78 betreffende de uitoefening van de geneeskunst, de verpleegkunde en de paramedische beroepen). Ook de kwalificatievereisten voor de uitoefening van het beroep, met een lijst van technische prestaties en handelingen waarmee de diëtist(e) door een arts kan worden belast werden daarin vastgelegd.